Munkáltatóknak megéri nyugdíjast foglalkoztatni

“Ha én munkáltató lennék és munkaerő hiánnyal küszködnék, akkor idén a toborzási figyelmem jó részét a nyugdíjasokra fordítanám. Miért? Mert 2019-ben a nyugdíjasok foglalkoztatása minden eddiginél előnyösebbé és könnyebbé vált a munkáltatók számára” – egyebek között így idéz a Portfolio.hu portál a nyugdíjasok munkavállalási lehetőségeiről írt áttekintésében.  

Mint azt kedves Olvasóim bizonyára jól tudják, a nyugdíj melletti munkavállalás (ha a munkát a versenyszférában a Munka Törvénykönyve szerinti munkaviszonyban végzi a nyugdíjas) csak 15 százalékos személyi jövedelemadó (SZJA) kötelezettséggel jár.

A munkáltató pedig teljes mértékben mentesül a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás alól. Így egy munkáltatónak összesen 19 százalékkal (17,5% szocho + 1,5% szakképzési hozzájárulás alóli mentesség miatt) olcsóbb 2019. július 1-től nyugdíjast foglalkoztatni, mint egy nem nyugdíjast. A szabályok részmunkaidős foglalkoztatás esetén is érvényesek.

A nyugdíjasok is kifejezetten jól járnak ilyen esetben, hiszen a munkabérükből csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja) kell levonni, az érintetteknek sem egészségbiztosítási, sem nyugdíj járulékot, sem pedig munkaerő piaci hozzájárulást nem kell fizetniük – ez összesen 18,5% kedvezmény -, miközben minden olyan ellátás ugyanúgy megilleti őket nyugdíjasként, mintha nem dolgoznának.

Jogi tanácsadás Budapesten>>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.