Kötetlen munkarend

Ha munkája olyan jellegű, hogy nem kapcsolódik a munkatársak tevékenységéhez, megállapodhat munkáltatójával, a kötetlen munkarendben is. Bővebben olvashat  dr  Albert Enikő ado.hu oldalon megjelent írásában.

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) alapján a munkáltató a munkaidő beosztásának jogát – a munkavégzés önálló megszervezésére tekintettel – írásban átengedheti a munkavállalónak, ugyanakkor a munkarend kötetlen jellegét nem érinti, ha a munkavállaló a feladatai egy részét azok jellegénél fogva meghatározott időpontban vagy időszakban teljesíti [Mt. 96. § (2) bek.].

A fentiekből következik, hogy a teljes munkaidő beosztása a munkavállalót illeti meg kötetlen munkarendnél, ezért feltétel, hogy a munkavállaló valóban önállóan szervezze feladatainak elvégzését, ne meghatározott időszakokban tudjon dolgozni. Ettől eltérően, amennyiben például egy munkahelyen szokás szerint egy adott nap adott reggelén vannak a heti értekezletek, melyeken minden munkavállalónak meg kell jelennie, ez – a törvényi fogalomból kiindulva – nem érinti a munkarend kötetlen jellegét.

Látható tehát, hogy speciális jogintézményről beszélhetünk, melyhez a törvény is speciális szabályokat társít. Kötetlen munkarend esetén ugyanis nem érvényesülnek a munkaidő beosztására és a pihenőidőre vonatkozó szabályok, így jelenléti ívet sem kell vezetni [Mt. 96. § (3) bek.]. 

További munkajogi kérdésekről olvashat Dr. Mohos Gábor ügyvéd  weboldalán, és  díjköteles jogi tanácsadást kaphat Budapesten>>

paragrafus

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.