Ingatlan ELŐSZERZŐDÉS

 cabin I n g a t l a n  adásvétel>>

Ingatlan adásvételi előszerződésben a felek abban állapodnak meg, hogy későbbi időpontban egymással ingatlan adásvételi szerződést kötnek, és megállapítják a szerződés lényeges feltételeit.

Az előszerződésre az annak alapján megkötendő szerződés szabályai megfelelően irányadóak. Az írásbeli alakban megkötendő szerződés megszüntetése, vagy felbontása is csak a megszabott alakban érvényes. A bírói gyakorlat ezt a rendelkezést a szerződés módosítására is alkalmazza. Mivel ingatlan adásvételi szerződés csak írásban köthető, így a fenti szabály alapján az ingatlan adásvételi előszerződés is csak írásbeli lehet.

Miért lehet szükség ingatlan adásvételi előszerződésre?

Az ingatlan nyilvántartási törvény előírja, hogy adásvételi szerződés aláírásától számított 6 hónapon belül, kell a vételárat kiegyenlíteni. Így olyan esetekben, amikor ez bizonytalan, előszerződéssel biztosítja be magát  az eladó, vagy  a vevő. Pl. egy  örökös eladó tulajdonjoga még nincs bejegyezve, de a hagyatéki határozatban egyértelműen szerepel. Lehetséges, hogy a telekmegosztás lebonyolítására várnak, mert csak egy része lesz az adásvétel tárgya. Nagyon sokan saját lakásuk eladása után, tudnak vásárolni újat, amíg nincs meg a vevő, bizonytalan az időpont.

Az előszerződés kötelmi igényt keletkeztet a másik féllel szemben a végleges szerződés létrehozására.  Az előszerződés fogalmából és lényegéből következik, hogy ingatlan megvásárlására kötött előszerződés alapján nincs helye ingatlan-nyilvántartási bejegyzésnek, és az előszerződés ranghelyet sem foglal. Az előszerződés nem teremt jogcímet az ingatlan birtokbavételére sem. Tehát földhivatali iratbenyújtás nem történik.

Adásvételi előszerződéshez szükséges  a d a t o k >>

Szerződéskötésre foglaljon időpontot!ingatlan-szerzodes-adatai

Telefonon: 36-20-354-8963 Vagy kérjen ajánlatot>>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.