Egyéni nyugdíjszámlák

FIGYELEM! VÁLTOZÁS JÖN AZ EGYÉNI NYUGDÍJSZÁMLÁKNÁL (ÖNNEK IS VAN) ÉS AZ ADATEGYEZTETÉSNÉL! MINDEN NYUGDÍJ ELŐTT ÁLLÓNAK FONTOS!

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere ma délután benyújtott egy törvényjavaslatot, amely rendelkezik a nyugdíj mellett is dolgozók nyugdíjemelésének módjáról  és az egyéni nyugdíjszámlákhoz kapcsolódó kötelező adategyeztetésekről is, -írja a napi.hu a portfolió értesülései alapján.

A benyújtott javaslat főbb pontjai:

Automatikusan emelnék a nyugdíjat azoknak, akik nyugdíj mellett is dolgoznak, a javaslat szerint. Egyedileg kellett kérelmeznie ezt még mindenkinek korábban, a mostani javaslat szerint már hivatalból megtörténne az emelés. Azzal indokolja  Balog Zoltán ezt a javaslatot, hogy nagyon sok   jogosult korábban nem igényelte az emelést, mert nem tudott a lehetőségről, éppen  ezért a átmeneti szabályokat is tartalmaz a tervezet az elmúlt években szerzett jogosultság érvényesítésére. Emellett még a módosítás azt az élethelyzetet is kezeli, amikor például a hozzátartozó részére kell megállapítani az ellátást.

Ügyvédi jogi tanácsadás>>

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.